Idei, Stil Nordic

FORMES: 7 IDEI DE INSPIRAȚIE NORDICĂ PENTRU CASA TA

Stilul nordic a câștigat popularitate printre pasionații și iubitorii de design interior și frumos pentru că reunește într-o identitate vizuală de impact simplitatea spațiilor interioare, iluminatul în texturi calde și contururi bine definite, funcţionalitatea și utilitatea, relaxarea și rafinamentul.

Marmura în compoziția unei mese de cafea

O piesă de mobilier absolut necesară în călătoria ta de a trăi într-un stil corect nordic este masa de cafea COMO de la Bolia. Această piesă de mobilier este realizată din materiale organice cum ar fi lemnul de stejar sau nuc și chiar din materiale mai deosebite cum ar fi marmura albă sau verde.

Această masă de cafea caracterizată prin simplitate și stil oferă o combinație delicată între designul nordic și tradițiile daneze împletite cu inovația.

Un suport pentru lumânări candelabru și câteva cărți sau reviste aranjate în propriul stil vor completa armonios aspectul mesei.

Cubismul, element iconic de design

Suportul de lumânări în formă cubică reprezintă un element iconic de design pe care îl poți folosi pentru a scoate în evidență aspectul dinamic al stilului nordic. Alege o variantă cromată pentru o versiune actualizată a stilului funcționalist.

Colaj foto alcătuit în funcţie de imaginaţia ta

Ramele în combinații monocromatice oferă un detaliu minunat într-o casă amenajată în stil nordic. Încearcă un colaj creat din fotografii artistice și postere distractive și, pentru un plus de originalitate, combină-le cu un tablou autentic, cu semnătură. Această combinație poate fi puțin costisitoare, dar un adevărat iubitor al stilul nordic  nu dă înapoi când vine vorba de un design frumos.

Iubire pentru natură

E ceva aproape mistic în vibrațiile pe care le pot emana plantele verzi într-o casă. Vei fi pe drumul cel bun dacă îți vei amenaja camera de zi cu un mix de plante suculente și/sau cactuși în ghivece luxuriante.

Piese remarcabile de design

Pe piața mobilierului nordic, există piese de mobilier de designer, cu influențe scandinave, în care merită să investești. Ai putea alege cel puțin o piesă remarcabilă creată de către unul dintre cei mai buni designeri de epocă, cum ar fi Hans Wegner, Alvar Aalto sau Arne Jacobsen. Piesele lor de mobilier sunt la fel de frumoase astăzi ca atunci când au fost realizate.

Lemn peste tot în casă

De obicei, interioarele nordice au pardoseală de lemn în toate camerele, mai puțin în baie și în general în nuanțe mai deschise: culoarea nisipului, gri sau chiar alb. Cu cât plăcile de lemn sunt mai lungi și mai mari, cu atât mai bine.

O paletă de culori de bază

Există cu siguranță o paletă de culori asociată modelelor nordice de design. Albul, griul, negrul și maroul sunt deseori intercalate, creând un aspect curat și relaxant. S-ar putea să vezi, de asemenea, alte culori vii și mai intense introduse în schema cromatică, cum ar fi rozul prăfuit și culoarea algelor albastre-verzi. În spațiile tipic nordice, pereții sunt păstrați în alb, permițând astfel mobilierului și artei să captiveze privirile.

Lasă-ne să-ți fim alături în crearea unui spațiu pe care să-l iubești și să te bucuri să-l împărți cu cei din jurul tău. Un spațiu care trăiește prin tine pe www.formes.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *